Saturday, July 17, 2010

~toM0dachi~

salam.

haishhh...bosan betul.weekend kat kuantan sangat bosan taw tak.eh,ape la fana ni!!awal2 entri lagik dah ngeluh..tak baik..hehehe
semalam cadangnye nak study organic chem rini.tapi,mood tak de plak.biase la,cuti lame sangat.nak stat study balik of koz sangat susah.korang setuju??sape setuju angkat ibu jari kaki..hakhak =P so,petang ni sangat panas.mane xnye,ade spotlight klas satu sedang memancar kat luar tu dan membuatkan aku nak memerap je dalam bilik.so,amik kesempatan ni post entri baru jer la..boleh kan?? =)

********************

tak taw la korang sedar ke tak,aku slalu jer sebut name kawan2 aku dalam entri yang lepas2.so,kali ni,aku rase better aku introduce diorang kat korang.sangat amat bertepatan skali ngan tajuk entri nih yang telah dialih ke bahase jepun atau dalam bm nye bermaksud kawan.amacam??nak?ade yang still single and available tu.nak kenal2,boleh je aku tolong arrange.pasal bayaran,aku ni stail tak berkire.ikut harga adik beradik..hehehe..okiey dokiey,ni kawan2 yang telah bersame ngan aku di saat susah dan senang mase aku still bergelar Badlishans..

jom kenal2!!

sume menten cun jer..hehehe

dari kiri - yah( available kot),cik tika(x available),wani(pon x available),ehem2,
ekin(mb available)
duduk - fiza(available lagik kot)
masa - zaman muda mudi dulu

ha!!ni la best frens aku mase kat badlishah dari form 1 sampai form 3.gi mane2 pon mesti skali.tak boleh berpisah.ala..macam orang cakap,irama dan lagu tak mungkin dapat dipisahkan..eceyh..hehe
well,even sekarang memasing dah study and ikut haluan sniri,tapi still saling koling mengoling antara satu same lain.asal sume cuti jer,yah selaku driver bertauliah akan mula meroger sume untuk diajak kuar.untuk pengetahuan korang,rombongan cik yah dah sampai merata tempat taw!!almost setiap ceruk kat penang dah jalan...*jalan jer la..berhenti tak pon..kuikuikui

sekarang aku nak describe fakta tentang sorang2 plak..

yah- sopan santun,brilliant punye worang,tak banyak cakap sangat,suke senyum and bergelak ketawa.kawan aku dari skolah rendah lagi.kenal kat klas kafa.sesape tak taw klas kafa tu ape,sile rujuk kamus dewan versi terbaru muka surat 90,ok??bakal further study kat indon dalam kos medic bulan 8 nih..so,apelagi,sesape nak bini doctor,siap sejuta ringgit dulu,baru ak tolong kawenkan manage..kekeke


cik tika- bakal bergelar radiographer.eh,betol ke gelaran nih?memanjang jer senyum sampai ke tlinga kalau orang puji.pantang diajak kuar jalan jer,terus muncul.ade impian besar untuk bergaji besar,membeli kete besar,umah besar,bershoping secara besar-besaran,bersuami besar..ooppss!!hehe..silap2,tak besar pon ehem2 beliau..hihi =) tapi,ni lar besfren yang setia duduk disebelah aku dalam klas sepanjang kat badlishah.i lebiu tika!!

wani-ni pon dah tak available.sori naik lori!!yang ni awayz hepi jer.actually,kami sume memang awayz hepi jer.tapi dy ni memang slalu hepi tahap gaban.dah memang dy camtu,nak buat cene kan?bakal bergelar engineer suatu ari nanti.bakal bergelar istri orang pon cam xlame lagi..betol tak wani??ahaks!!


ikin-antara sume,dy paling pandai berenang.sebabnye??la..dah dy amik kos marine science..mestila kena pandai berenang dan menyelam.ye tak?ok,hampir sume lagu english yang the latest bliau dah hafal.bagi jer pape lagu kat dy,musti boleh punye la.tapi tak berminat nak masuk jangan lupa lirik sebab lagu melayu dy tak taw sangat.lalalala~


fiza- sekarang masih single.sesape berkenan,cepat amik nombor ni.019-444 tepon2 tak dapat.hehehe..mane boleh aku bagi camtu jer nombor kawan2 aku.ade lar procedure yang tertentu nak kenal ngan diorang ni.cam biase,siap sejuta,baru boleh nak aku tolong rekomenkan.hahaha..amik kos biology,katenye nak jadi lecturer.insya Allah,kitorang sume doakan supaya impian bliau tercapai.bukan bliau jer,kawan2 yang lain jugak..

ni plak besfrens mase aku jadik warga beserianz mase form 4. jeng jeng jeng!!!


huishh..awek2 cun!!kalah charlies angles!

dari kiri- ehem2,pika(masih available??)
depan- fela(masih available kot)

ni la kawan2 yang slalu menjadik tempat luahan aku kalau tensen stiap kali nak exam.especially mase nak spm.diorang la tempat aku seek advices.ok!!meh aku introduce sorang2..

pika- langkawi mari.rumet mase form4.sorang yang sangat penyabar.tak mudah marah,slalu jer dengar aku mengomel dolu.sampai sekarang kalau aku ade probs,aku mesti koling dy.even jarang2 contact disebabkan kesibukan memasing,tapi dy slalu jer dalam ingatan =)

fela- name sebenar bliau ialah faziela.rumet mase form4 jugak.bakal bergelar cikgu bi.insyaAllah, tak lame lagi,dah nak fly.fuh..hebat kawan aku sorang ni.nampak je cam biase2.diam2 ubi berisi ni.tak kesah la ubi ke,batang ke,berisi ke,tak berisi ke,aku sayang kawan aku sorang ni.ha!!ni fakta bukan auta.orang slalu tersilap cam aku ngan dia walaupon aku lebih cun dan dy sangat different.entahla..


hrmm..korang still ok??tak muntah hijau lagik sebab bace panjang2 sangat?bagusss!! so, sekarang aku nak introduce besfrens aku sepanjang aku kat uia terchenta ni..taraaa!!



fuhhh...setting ala2 overseas lagi ni..

dari kiri - ainio(x available),jibah(masih available),dian(still available),ehem2

meh aku story sket pasal orang2 dalam pic ni.ni sume besfrens aku sepanjang kat uia ni.gi ke mana2 slalu berempat.sampaikan lecture2 pon dah kenal.tak cukup sorang jer,memang tak kan perfect.chewah!!!tapi kalau sorang terlambat banyak gi klas,tak kan nak yang lain tu kena marah skali ye tak?so,yang lain2 berangkat ke klas dulu.slalunye cam tu la.macam aku ni,slalunye lambat sket jer,so still bole join rombongan meminang ke klas tu..

ok,kita stat ngan :

ainio - atau name sebenar aini.saje nak tambah 'o' kat blakang tu bagi nampak cam name bangladesh korea.hehehe..orang penang.skarang amik kos biomedic.genius jugak kpala hotak bliau tambah subjek2 calculus ni.mantop!!status??teett!!da berpunye..hakhak..sesaper yang baru je ingat nak cucuk jarum,sila buang jarum anda jauh2 sebelum dapat flying kick yang super power dari kekanda bliau.

jibah - atau name betol dy najib najibah.skarang dah jadik rumet aku.klasmet aku jugak.amik kos biotech bersame2 ngan aku.dolu2,kalau rumet aku mase kat cfs balik umah and tinggallah aku sorang2,bilik dy menjadik destinasi utama untuk bermalam.pendek kate,di mana ade dy,di situ ade aku.gi mane2 jer,mostly ngan aku.xkesah la orang nak cakap pape,asalkan kami bahagia..haha..sorang yang rajin,bersemangat di dalam klas,suke outing,suke beli baju..oppss!!terbocor rahsia..sori!! =)

dian - ni lagi sorang kawan aku yang slalu jugak bilik dy aku jadikan destinasi bermalam pada hujung minggu mase kat cfs dolu.gi mane2 pon slalu jugak ngan dy.rase lapar je,gi bilik dy,mintak tolong belikan makanan.hehe..bilik aku lagi tinggi drpd bilik dy,so lagik senang dy nak turun kan?prinsip yang sangat bagus untuk diaplikasikan dalam kehidupan seharian..kuikuikui
malu2 jugak kadang2 tu even ak pon tak taw bile dy malu2..hahaha

fuhh!!penat nih menaip pasal diorang.ni baru sket fakta2 yang aku kuarkan pasal diorang.fakta paling penting...

saye sentiasa sayang mereka!!!

okey la,dah panjang bebeno entri ni.kang ade plak yang sampai rabun ayam bace entri aku..hehehe..k la,see u in the next entri!!



4 comments:

diansyairah said...

nice one..patot puji lbey aku cket..hehe

fanafanny said...

next time le ye..hahaha..mn bole puji ko lbey2,nnt kmbg sgt xde sape nak..

wanie tomey said...

ACT..aku single right now k!!!! geram aku dak ni..t xde sape nk takel aku!!!! aku love u!!!!

fanafanny said...

~wanie~
eh,single mingle pulak??
aritu ckp dah x available.adoii..
hehehe..luv u too!!aritu xsempat nk jmpe..