Tuesday, July 27, 2010

~cAmpUr-CaMpUr~

salam.
arini,lab tak de.so,lapang le sket petang ni.teringat nak update blog buat tatapan peminat2 ku..cewaahhh!!perasan ye fana..hahaha..tak pe2,perasan sendiri2 ok je kan..ngeh3 =)

apsal la tajuk kat atas tu campur-campur ye?air batu campur ke?eh2,tak le.sebenarnye,banyak sangat bende nak cite,yang tajuk nye sangat berlainan,so sebagai tajuk besar,aku letak je campur-campur.ade faham??


sodapnyeee.....yummy!!

ok,jom2 kite stat ngan stori yang pertama.


BERJALAN-JALAN KONONNYE DENGAN RIANG GEMBIRA DI BERJAYA MEGAMALL

well,as u ol bace tajuk kat atas ni,ari sabtu yang lepas,aku,jibah dan dian(sesape tak kenal lagi sape diorang bole bace entri ni) pergi berjalan2 ke Berjaya Megamall Kuantan.mule2 sronok2 le kan sebab first time nak pegi,bile dah sampai,tak sampai 5 min dah mule menyesal and nak balik.kenapekah??hahaha..bosan nak mampos tempat tu!!kedai2 pon tak banyak sangat.banyak yang dah tutup.bende yang nak beli pade asalnye pon tak dapat dibeli kerana kurangnye choices and harganye sangat le mahal.tetibe aku teringat Queensbay,Megamall Penang,paling lekeh pon Kulim Landmark Central tu pon lagi meriah kot.dah la penuh ngan budak2 yang tak kurang senonoh tu.haishhh..seram2!!awas ye,nak pergi sana jangan sorang2,better pergi beramai2..siyesly scary!!

belom masuk part nak solat tu.ya Allah,surau tu buat ala2 cam bilik suis je.kecik!busuk plak tu tempat wudhuk.berlumut2 dah lantai tu.telekung2 tak payah cakap le kan cene.korang bole fikir sniri.aku sememangnye sangat anti ngan surau yang tak rupa surau ni.ish3..sedih kot.pengunjung melayu paling banyak rasenye,tapi kenapa surau tu kena macam tu??blogger-emoticon.blogspot.com

nak makan plak,pon susah.fast food restaurant of koz ler berlambak kan.so,kitorang choose ler one fast food restaurant ni.kire ok la.tempat lain sume dah full.bile sampai je makanan yang diorder tu,aku sangat tak puas ati.ade patut bagi aku makanan dalam pinggan sumbing dan comot2.bukan le aku nak demand tinggi ke ape,tapi at least bagi la sedap sket mata memandang.kalau tak cene nak sedap tekak menelan and perut menyimpan kan?kan?kan?haishhh...blogger-emoticon.blogspot.com


okiesss, stori kedua pulak.

EMOTICON

hahaha..siyes tak faham kenapa aku nak cite pasal ni jugak.aku ni bukannye blogger yang baru la.dah lame jugak,juz before ni tak aktif sebab sibuk study and banyak lagi masalah lain yang tak dapat dielakkan.so,banyak le jugak bende2 best yang aku terlepas.contohnye emoticon untuk blog nih.hahaha..bile da discover,menggedik jer tangan nak klik2 emoticon2 tu bagi penuh dalam entri ni..hahaha.klakar kot.sile cakap saye dah ketinggalan zaman kalau anda nak sebab saye tak kesah,asalkan saye hepi..hahahablogger-emoticon.blogspot.com



stori ke-3


NURNIESYA NABILA

dear!!k.ana buat special story about u nih!!pastikan niesya terharu ye..nanges sebaldi lagi bagus.ngeh3blogger-emoticon.blogspot.com niesya nih,junior aku mase kat beseri dolu.rapat giler ah kitorang ni.tapi,biase la kan,bile da kuar skolah ni,terus hilang connection.los contact.sedih woo..alih2 jumpe blog bliau kat blog besfren aku.haishhh..cene lar selama ni tak penah perasan?tapi tak pe,sekarang dah jumpe bliau..kat facebook..hahaha..nak jumpe personally susah le sket as bliau kat johor,aku plak tercampak ke kuantan nih.insyaAllah,some day kite akan jumpe jugak ye niesya!! k.ana loves u!!blogger-emoticon.blogspot.com


stori ke-4


APE MAKSUD KAWAN SEBENARNYE??

banyak jugak cite aku pasal kawan2 ni ye.bukan ape,selain famili,of koz le kawan pon penting dalam kehidupan seharian kita kan.tambah2 bagi orang cam aku yang duduk di pedalaman perantauan ni,aku dah anggap kawan2 ni macam keluarga kedua di sini.kalau ade pape nak mintak tolong or dipinta pertolongan,kawan2 la yang nak membantu kat sini.famili jauh,susah nak mintak tolong kan.tapi,peristiwa tengah hari tadi buat aku terfikir balik maksud kawan ni.

ade sorang budak, si A namenye yang body nye boleh tahan chubby le kan,dia nih aku rase tak banyak kawan pon dolu mase kat cfs.even,aku pon tak taw name dia sampai le dah masuk sini,baru ak taw dia sape.dah banyak kali aku tengok bende ni berlaku.orang yang memperlakukan A tu pon aku kenal.disebabkan tak rapat mase kat cfs kot,diorang cam buat tak endah je kat A ni.budak2 nih bawak kete sebab hostel diorang jauh.susah le nak pergi klas even bole je naik bas yang u sediakan.ok,lantak diorang le kan nak bawak kete pon.disebabkan almost ol naik transpot sniri,tinggal le A nih sorang2 tak taw nak menempek kat sape.rasenye,setiap ari dia kena fikir nak pergi klas ngan sape,nak balik plak ngan sape.tadi,budak2 satu geng nih pon jalan le ke tempat parking,nampak le A nih terkejar2 geng nih ngan harapan nak naik skali.tak sempat sampai pon kat kete tu,diorang cakap dah full and suruh naik ngan orang lain,kawan diorang yang tak kuar lagi.tinggal le dia sorang2 berjalan patah balik ke tempat menunggu tu.haiisshhh..kesian kot!ok,even kete daah full pon,why don't sorang stay ngan dia tunggu skali kan?nasib baik ade sorang kawan skelas diorang nih bawak moto,tumpangkan A nih.kalau tak,tunggule dia kat situ.ape yang aku fikir mase tu juz satu ayat nih jer,what goes around comes around.korang tak nak tolong dia sekarang mase dia perlukan pertolongan kan?nanti,bile korang perlukan pertolongan dia and dia tak nak tolong,baru korang taw cene rasenye..kalau tak nak rase,jangan buat kat orang macam tu.blogger-emoticon.blogspot.com

bagi aku,kawan ni ade maksud yang sangat mendalam.rasenye sume nak kawan yang sentiasa di sisi,yang boleh di harap..tapi,kalau macam ni pengertian kawan pada kita,jangan berkawan lebih2 lagik jika anda fikir kawan tu tak bernilai.jangan berkawan hanya kerana material,keperluan..berkawanlah kerana Allah.


the end of my storiesss...

p/s:tak banyak sangat kan emoticon dalam entri kali ni??hikhikhikhikblogger-emoticon.blogspot.com

4 comments:

nurniesya nabila said...

ok k.ana!!!kte teharu nie...aduhhhh!!!mahu jumpe!!!dtg umah rye nie...hee :) k.ana...uia kt gombak tuh kan..??

fanafanny said...

bukan gombak le niesya..kuantan pny kampus la..

nurniesya nabila said...

ehh....nape kt kuantan..huuhu...jauhhh nye :(

fanafanny said...

nk buat cene syg oi..kat sini sume bdk science stream.kt gombak utk art.niesya dtg kuantan eh..huhu