Friday, July 30, 2010

AnNoYinG

salam.
hari ni sangat annoying.nasib baik kesabaran masih ade tadi.kalau tak,dah meletup microbiology lab tu rasenye.tak perlu bom nuklear atau bom atom.hanya perlukan seorang yang bernama fana.

eh,kenape plak nih?marah kat sape nih?huiii..dasyat tu..mungkin ini yang bermain di minda korang lepas ayat2 pengenalan di atas.aku teka jer.kalau salah,tak boleh nak salahkan aku.aku bukannye ade kuasa psikik yang boleh bace fikiran orang lain.

okies,stret to the point.actually,dari semalam lagi.keterujaan memasuki lab untuk pertama kali di UIA ni telah dicantas oleh sorang makhluk ni.ala,bukan hebat sangat dia tu.tapi suke act macam hebat.kononnye.okies,tak kesah le kan.biarkan dia dan kehebatan palsunye itu.

tapi,kenapa nak kena menjadi kerek?taw kerek tu ape?bahasa yang lebih mudah difahami ialah annoying.dah faham sekarang?kelmarin masih boleh bertahan.tapi tidak untuk hari ini.kalau aku boleh fire dia macam ultromen fire monsters,dah lame aku buat.blogger-emoticon.blogspot.com

tapi,nasib baik aku bersabar semalam.

nak tentukan bile boleh masuk lab hari ni untuk tengok result experiment pon menjadi satu masalah.kononye lab itu dia yang punye.oh,itu cerita semalam.tak perlu ungkit lagi.meh dengar cerita hari ini.

dah cakap lab open untuk tengok result pukul 9 pagi,of koz le sume dah tercangak di depan tu.tapi,dia pulak tak de.mane boleh masuk lab tanpa izin kan?sume stay kat luar sampai 9.30.sangat menyampah kalau kena tunggu orang camni macam tunggu V.V.I.P.berdaulat sangat ke?ggrrrr...blogger-emoticon.blogspot.com

dalam lab pon buat perangai kerek tu lagi.datang lambat,buat kerek pulak.tanye soalan sket,marah2.tak perlu marah pon sebenarnye,tak nak jawab,diam sudah.it's better to keep silent rather than you throw out those "nice" words.watever la..yang pasti aku buat dek je tadi.lantak ko.kenape susah sangat nak hormat,mesra sesama Islam?ingat kami students 1st year,ko boleh tunjuk kerek?silap besar di situ kalau ko fikir begitu.lecturer pon lagi better dan berhemah daripada ko.

teringat zaman di cfs.masuk ke lab boleh diibaratkan seperti kanak2 riang yang dapat pergi ke playground.cumenye playground nih ade ekon and kena pakai lab coat putih.huhuhuhublogger-emoticon.blogspot.com

teringat macam mane lecturer2 and lab assistants datang membantu kalau ade kemusykilan dan memerlukan pertolongan.teringat macam mane madam Nora menawarkan diri bermain jentik2 skali ngan kitorang mase tengah bosan menunggu result experiment yang mengambil mase yang sangat lame.ingatkan nak marah sebab kena tangkap basah mase bermain,rupenye nak join skali.siap claim beliau sangat terer bermain game nih.hahahaha..kelakar giler!
caye lah madam!
blogger-emoticon.blogspot.com

teringat macam mane miss shafiyyah datang berborak2 walaupon skejap untuk menghilangkan mengantuk kerana beliau tahu students group beliau tak boleh duduk diam lame2.boleh jadik giler kalau kena stay macam patung dengan mulut tertutup.lab assistant pulak always round2 untuk tengok kalau2 ade masalah.angkat tangan jer,terus datang.walaupon macam banyak bermain-main,masih boleh score A dan A-.ok la kan??banyak bermain masih boleh score.kenape ye?sebab bile kita enjoy,kita akan bersemangat untuk belajar.itu style aku.tak taw la orang lain macam mane.
blogger-emoticon.blogspot.com

teringat mase physics lab,sir zahid and sir nazir always datang bertanya kalau ade masalah masa buat experiments.siap datang tolong lagi kalau diorang tengok kitorang terkial2 nak buat experiment.kalau tak takde la aku score A untuk physics lab.ni sume jasa sir nazir dan sir zahid yang banyak membantu.blogger-emoticon.blogspot.com

teringat mase chem lab,walaupon pakcik lab assistant tu garang,dia banyak membantu aku dan sherry.miss najwa pon banyak memberi hint2 untuk mendapatkan result yang terbaik.kalau tak,tak de la aku nak score untuk sume subjek chem.dua2 level chem dan chem lab aku dapat A.

ni sume berkat and hasil tunjuk ajar lecturer2 dan lab assistant yang tak kedekut ilmu dan annoying.yang sangat baik.yang sangat pemurah dengan pertolongan.yang sentiasa dapat berkomunikasi dengan baik.kalau lecturer marah pon,mesti bersebab.ini barulah sifat2 yang boleh buat students bersemangat nak belajar.seronok je setiap kali ade kelas tu.tak sabar2 nak pergi sebab seronok.macam kanak2 yang tak sabar nak pergi playground sebab diorang tahu tempat tu best.


ini tak,1st time kelas dah kumpul ramai anti-fans.seronok ke ade ramai anti-fans nih?nasib baik bukan pelakon korea,kalau tak dah konfem kena attack.

dah tak boleh nak tulis panjang.nanti sedih.asyik teringat zaman2 gembira dolu.rindu!!blogger-emoticon.blogspot.com

memanglah orang cakap dekat universiti,kena berdikari.kena pandai buat sumenye sendiri.kalau dah macam tu,jawatan lab assistant dah tak perlu lagi.eh,kenape pulak?ye la..dah nak kitorang buat sumenye sendiri.


ade sebab name jawatan tu lab assistant.untuk assist orang lain dalam makmal.maka,tolonglah fahami maksud perkataan assist tu dan amalkan.jangan biarkan perkataan itu bergantung tidak bertali.hahahaha..tak de kaitan pon sebenarnye.harap2 lepas ni beliau dah tak begitu.

hrmm..peringatan untuk sume.untuk diri sendiri jugak.
"if you want others to respect you,learn how to respect them first."


simple english jer.mudah difahami.


saye sayang Madam Nora.
saye rindu Miss Shafiyyah.
saye suke Miss Najwa.
tak lupe Mr Zahid and Mr Nazir.
saye juge appreciate lab assistants di cfs.


trime kasih banyak2!!thank you so much kerana telah menjadikan hari2 saye semasa belajar di lab cfs sangat fun sebab saye sangat suke lab dan labcoat.nampak sangat kool bile saye pakai.ehehehe...blogger-emoticon.blogspot.com






bukan lab sebenar.
sekadar gambar hiasan.
tak best pulak rasenye tak de gambar.

p/s : minggu depan,nak masuk organic chem lab pulak.harap2 lab assistant di situ sangat memahami peranannye.

2 comments:

Project Manager said...

confirm la sir nazir tuh sgt baik... tgk la masa dia blaja dulu dia slalu tiru sapa... wakakaka... like cikgu's cikgu, like cikgu laa... wakakaka.... seronok dengar my colleague menjadi tenaga pengajar yg baik... ahahaha....

fanafanny said...

hahahaha..sir nazir mmg baik..sgt baik..sy bkn puji tipu2,tp puji betol2..hahahaha..rasenye skrg sir dah kmbg setaman mndgr pujian2 ini..muahahaha