Wednesday, June 3, 2009

Ta'AruF WeeK part2

sepanjang ta'aruf sangat lar bz..memang xcukup kaki tangan lar..ak menten jer jadik delivery gurl.keje ak hntr makanan kat committees registration kat amf n ukc 1 tym registration days-23,24/5/09.tapi,yang kat ukc 1,ak mintak tolong brothers hantarkan..mujur lar diorang nak tolong..tambah2 plak 24 hb tuh,kaki ak sakit disebabkan ak sniri yang terlbey pandai-kaki melecet then buat pembedahan sendiri..akibatnyer,tempang kaki ak skejap.xble lar nak jalan jauh2 coz sangat sakit.brape banyak plaster telah digunakan untuk kakiku yang sakit itu..ishk2~

during the registration days,major role kitorang as members of catering n refreshment,juz distribute meals to all staff n student committees for breakfast,lunch n tea-break.caterers yang involve juz yang wujud dalam uia ni jer...so,xlar susah sangat nak deal.ape pon,kitorang berjaya melalui 2 hari yang sangat mencabar ngan cemerlang,gemilang n terbilang!!!betol x korang???huhu =D

26,27,28hb,kitorang kena edarkan makanan untuk fasi grup2 dynamic n also speakers for briefing n counselling outreach,pada waktu siangnyer.kurang bz lar..but,still bz jugak..

25hb,malam,opening ceremony..bz yang teramat.ak,jibah n wani-mandi siap2 petang tu,n bermastautin di principle's room ukc 1 sampai malam.kitorang dah xbalik bilik coz zc agak jauh n malas nak berulang alik.agak banyak probs yang timbul hari tuh,especially caterer yang uruskan makanan vvip n vip malam tu.agak banyak kekurangan,tapi seperti kata ziha,setiap caterer ade cara diorang sniri..kalau itu jer yang diorang mampu,memang xble nak buat ape dah..so,kitorang juz betolkan ape2 yang xkena, e.g-susunan kutleri di atas meja,lipat napkin tuh*ak n madam fairuz buat..bangga2~huhu =P

khir as the leader n amir as the assistant.amir sangat bersemangat jawa nak serve vvip malam tu..caye lar!!dy siap tny mdm fairuz kena letak x towel kecik kat tangan ala2 restoran perancis 5 star tuh..mdm cakap-"u don't have to.." muahahaha =D kuciwa ker amir??xpe2~nanti kalau ko keje kat restoran perancis ke,itali ke,jadi waiter kat situ,musti ko sampai jemu n muak nak letak towel tu atas tangan ko.. ngee~~

malam 26hb,motivational talk plak..vvip jer ade..so,yang kena serve,diorang g serve lar vvip tuh.kitorang yang xkena serve,tolong ape yang patut.tapi,mostly tolong tengok jer..huhu =)
xder lar..kitorang kena distribute megi n air mineral kat committees. ikut biro..meriah sungguh!!xsangka megi sangat mendapat sambutan di sini..ak pon nak kena bukak bisnes jual megi la ceni.. =]

malam 27hb,cultural nite.ape yang ak dapat simpulkan,sesungguhnyer cultural nite itu sangat lar boring!!!lagu zaman parents ak mude2 dulu ar..diorang jemput ntah sape2 ntah nyanyi atas stage tuh.,ingatkan first2 jer diorang nyanyi,then ade orang len..tapi,kitorang sangat kuciwa..sesungguhnyer mereka telah menyanyi sampai abes cultural nite tuh..adusss...
tapi,kitorang buat jer konsert sniri kat blakang..berborak2 ngan madam2 diblakang..borak ngan mdm rohaida..best sangat!!pasal korea n jepun..sesungguhnyer bliau sangat meminati jepun n korea nih..fuh!!dasat2!!!madam,u rock!!i like..=]

malam tu,makanan yang dihidangkan ialah SOTO!!!sangat sedap..ak dah ar lame xmakan soto..so,malam tu memang rezeki ak lar..huhu..begedil yang panas2~membuatkan sesaper yang melihatnyer otomatik perutnyer akan menyanyikan lagu ape2 yang perut korang nak nyanyi...*wink

paling xbley blah,incik syafiq-head occ..aduss lar..siyes xfaham pakcik sorang nih..perut ko ade spare part yer,syafiq??hehehe..=Djangan marah..korang taw,malam tu,dy makan 3 kali,sy ulang,3 kali!!dasat kan??first dy makan kat canopy vip kat luar ukc 1 tu..kitorang dah halang,tapi dy cakap brothers2 stad tu ajak..ape ape jer lar incik syafiq oi..dah slamat mengabeskan sepinggan penuh soto n puding+muffin,dy masuk dalam bilik vvip plak..xtaw lar dy buat ape..kalau xsilap vvip xkuar lagi kot tym 2..dats y dy kuar balik g ke canopy,then mintak pinggan lagi.ak tanya nak buat pe,dy cakap nak minum sup jer..yer lar tuh..sup+ramuan2 soto yang len..jadik soto gak,pakcik!!!sepinggan lagi dy makan..giler ar..

ak,wani,jibah n hafis firdaus berdiri kat sebelah minuman n desserts iaitu dadih mangga n muffin coklet.tetibe amir a.k.a waiter berjaya berjalan ngan penuh bergaya ke arah kitorang..then,bliau mengusha makanan di situ..pastu,tetibe dy cakap,dadih ni nak kena simpan ni..nanti abes.taw x dy buat ape??dy sorokkan kat bawah meja..dasat ar ko ni amir..suspek ko!!!hahahaha =)
then,dy cakap kat wani,"weyh..beg ko besar!!tumpang2!!letak jap jer..nak bawak masuk dalam bilik vvip tu jer.."first wani xnak,then dy mengalah jer..secara tidak langsung beg baru wani yang innocent telah terlibat secara langsung dalam aktiviti penyeludupan amir..tapi,dy seludup untuk sume taw!!!

brother hidayat tetibe datang kat crime scene tu n bliau sangat terkejut melihat bilangan puding yang asalnyer banyak tinggal 3 jer!!kitorang tersengih2 jer lar..speechless!!!pastu,dy cakap,ni lar untungnyer dapat catering..hehehe..juz mengiyakan jer lar ape yang bliau cakap..malu siot!!

pas sume vvip n vip dah balik,sume serbu bilik vvip.makanan kat luar sume kitorang angkat masuk dalam skali..hahaha

tetibe,nampak muka pakcik perut banyak sparepart tu a.k.a incik syafiq.ade jer muka tu nak nyibuk event kitorang..adoi..makan lagi skali!!penuh semangat!!ak memang tabik lar kat ko yang ternyata sangat handal dalam bab2 makan ni..*thumb's up!!!
meriah sungguh lar suasana kat dalam..macam kat kenduri kawen plak..tiqah a.k.a kawan setahun ngan gengyer,brothers yang xkureng hebatnyer dalam membisingkan keadaan n kitorang yang xabes2 condemn syafiq n syafiq yang xabes ngan jokes dy..sume bersemangat jer bab2 makan ni..hebat2!!

okiess,,malam last-28hb.closing ceremony.kitorang xinvolve sangat,juz dok kat blakang,bergambar sakan kat..tambah2 lagi tiya..xpayah cakap ar makcik tuh..bab2 posing,serah jer kat dy..dah ar xpayah serve vvip n vip pon malam tuh..the caterer used their own waiters..kitorang juz bersenang lenang tunggu diorang makan.eyh!!kitorang edarkan wafer n biskut2 kat committees lar..ade keje rupenye..hehehe

malam tu,makan nasi + lauk2 yang agak best..ape lagi,budak2 nih bedal jer ape yang ade..dasat sungguh!!!ak makan ayam jer..xde selera makan nasi malam tuh..dah lewat sangat kot..lagipon,my sis blanje makan..best lar malam tuh..borak2..siyes best!!!rindu catering...

esok tu-29hb,kitorang buat jamuan kecil untuk kitorang jer..brothers menunjukkan keterroran memasak telur goreng,roti telur goreng,n membakar roti yang disapu kaya n marjerin guna sandwich maker.
shaq buat telur goreng sangat cantik..siap buat resipi baru lagi..dy ngan khir goreng telur,n then letak kacang campuran kat atas telur tu.shaq bagi nama,paparoni..adusss...macam2 lar..ziha yang mula2 tengok diorang buat,mengutuk bukan main dasat lagi kot..tapi,dy ngan tiya yang abeskan..ape lar..perkataan "sedap" tu memang awayz kat mulut dy sambil menyuap ke dalam mulut dengan penuh bersemangat..hahaha~sangat klakar =] *ak rase gak sket..ok lar..even xdapat nak describe rase dy cene..sori,shaq!!

then,makan beramai2..siap suap menyuap antara satu sama len lagi..bagus btol lar..shaq ar yang suruh..makan nasi ayam pak lang.ok lar..makan beramai,jadik sedap lar..then,sesi post mortem.biase lar...masing2 mintak maaf antara satu sama lain,salam2..agak sedey lar..award untuk "ucapan yang terpanjang" goes to...incik HAFIZ I !!!siyes lame giler dy bagi ucapan..kalau bley ak nak letak jer video yang kitorang rakam tym dy cakap..tapi,nanti dy marah plak..xnak ak..kang dy marah ak dalam loghat ganu,xke mampus...mampus xfaham..muahahaha =D

hafiiz z xde tym jamuan tu..dengar kate ade hal..it's ok..n diorang cakap,besday dy ari khamis or jumaat tuh..xsure sangat..so,ak wish kat incik-ustaz-ais-ala2-chipsmore ni~selamat hari lahir,semoga hidup akan sentiasa menerima keberkatan n keredhaan Allah,dipermudahkan segala urusan di dunia dan di akhirat n sentiasa mendapat kehidupan yang tenang n bahagia..=)
*huish..spesel punye wish ni..hihi..yang len2,korang gtaw jer ak bile besday korang,nanti ak buat spesel wish ceni gak..okiesss???tulis jer besday korang kat ruangan pe kate korang or moh chatting2 tu okiess?? gud2~

malam tu,sambung buat master plan n benda2 len yang perlu untuk dimasukkan dalam file catering tuh with jibah,ziha n tiya..settle sume,abes lar keje kitorang untuk taaruf week ni..ziha balik malam tu gak..yang len2,i'm not sure lar..

penat2 bercommittee,then dapat result sem 3..alhamdulillah..penat jadi committee hilang camtu jer pas ak dapat taw ak dapat 4 flat...syukur..i had hit my target.tahniah jugak kepada kawan2 ku..same2 lar kite berusaha untuk sem2 seterusnyer,ok???

so,inilar sedikit sebanyak tentang ahli2 catering n refreshment..sori lar korang,ak xdapat kenal korang ngan lbey mendalam..so,xdapat nak describe lbey dalam post ni..*my bad
n,kalau ade salah silap,ampun n maaf ak mintak dari hujung rambut sampai hujung kaki*cam ayat hafiz i plak..description dlm ni,juz for joking only taw!!

really hope dat our frenship will last until the last breath...luv u ol!!


catering is the best!!jangan lupe saat2 mengabeskan makanan2 vvip n vip tuh!!!bahgia..heaven..~~
*syafiq occ!!!even ko foreigner yang join tiap kali kitorang makan,still have to thank u coz ko telah menceriakan lagik suasana makan2 tuh...honto arigatou!!!

ingat ni taw~

r u ready 2 eat? no!!
r u ready 2 play? yes!!
go...catering!!! yeah!!!


p/s-nanti ak upload kat cni pixs kite tym taaruf tu yer!!kalau tersalah eja ker,sori..typing error ar tuh..ak dah malas nak semak balik..

1 comment:

sa'ah said...

oittt
bgus ko pnya comen tpi resepi baru tu ak pnya idea la...